De weg vinden - met Matthijs
 

Sinds 1890 zijn er wegwijzers.
Wist je dat het lettertype dat op de verkeersborden staat daar speciaal voor ontworpen is?

Bewegwijzering vind ik fascinerend omdat het met een heel duidelijk doel is ontworpen: de weg wijzen en iedereen moet het begrijpen. Het lettertype dat in Nederland op de verkeersborden staat is ontworpen om heel goed leesbaar te zijn langs de (snel)weg. Iets wat ik ook wel eens in mijn ontwerpen als uitgangspunt gebruik. Als tekst in hoofdletters beter leesbaar en duidelijker zou zijn geweest dan kleine letters dan hadden de PLAATSNAMEN ook wel zo op de borden gestaan.

bewegwijzering_wegwijzer_blikvanger

De wegbeheerder wist van mijn interesse en bood mij oude wegwijzers aan. Achteraf bleken ze groter dan ik dacht. Maar inmiddels heb ik ze goed kunnen gebruiken. Eén heeft een permanente functie gekregen een ander wordt voor tijdelijke promoties gebruikt.

schermafbeelding-2017-01-03-om-11-52-05

Eigenlijk is het een grote lichtbak waar wij een nieuwe ontwerp voor maken en op plexiglas (wit en lichtdoorlatend) laten drukken.

Misschien wel de blikvanger voor jouw volgende open-dag, beurs, stand of festival?

 

Ja, het volgende verhaal ontvang ik graag, net als 132 fans, direct in mijn mailbox

 
 
 
bel