Waar een wil is, is een weg - met Matthijs
 

» Link naar de originele PDF van het artikel

OENTSJERK – Ontwerper en marketeer Matthijs Hooghiemstra (33) helpt dagelijks ondernemers en bedrijven zichtbaar te zijn. Hij mag wakker worden gemaakt voor een duik in de zee bij het eiland Bornholm (Denemarken). Dat en meer in deze Doorloper.

Een relatie:
Ik woon samen met mijn vriendin Sjieuwke en onze twee zoons Tjade (2) en Tieme (6) in Oentsjerk.

Wat ik vroeger altijd wilde worden:
Ik was tijdens vakanties in Scandinavië idolaat geworden van de Vikingen. Ik had lang haar en beppe maakte vikingkleding. Een tijdje wilde ik dan ook archeoloog worden.

Ik werd uiteindelijk:
In 2009 behaal ik mijn Bachelor of Design aan Kunstacademie Minerva in Groningen. Tijdens stage bij BW H ontwerpers in Leeuwarden merk ik dat dit is wat ik wil. Direct start ik als zelfstandig ondernemer. Inmiddels uitgegroeid tot ontwerper en marketeer.

Wat maakt mijn beroep speciaal:
Het is geweldig om mensen te inspireren. En samen met ondernemers hun bedrijf of merk te activeren en naar een hoger plan te tillen. Van logo ontwerp en commercial tot exposure op social media. 

Mijn motto:
Waar een wil is, is een weg. Laat de kans op niet-slagen nooit een reden zijn om niet te starten. 

Waar ik van geniet:
Nieuwe dingen leren en toepassen. Online gaat alles zo snel dat het een leuke sport is om bij te blijven en direct toe te passen. Daarnaast vind ik het lekker om buiten te zijn, een rondje te hardlopen of een speciaalbiertje te drinken.

Maak me wakker voor:
Een duik in de zee op het Deense eiland Bornholm. 

Als ik een miljoen zou winnen in een loterij dan:
Een porsche 911 oldtimer is een stille wens.

Wat ik iedereen gun:
Ga je gevoel achterna. Doe iets wat je echt leuk vindt en niet zozeer omdat het geld oplevert of iemand anders er iets van vindt. Soms is iets helemaal het einde, ga er dan voor.

Het mooiste televisieprogramma:
Werk aan de winkel van BNN. Noodlijdende ondernemers worden geholpen door een creatief team en een financieel adviseur. Dit programma wordt helaas niet meer uitgezonden maar de oude afleveringen kijk ik grijs.  

Waar mijn passie ligt:
Mijn werk. Ik verdiep me graag in alles gerelateerd aan vormgeving, marketing en de kunst van het verleiden. Ik bijt me ergens in vast en laat pas los als ik het tot in de details begrijp.

Mijn favoriete hobby / sport / vrijetijdsbesteding:
Tot vorig seizoen was ik een fanatiek korfballer. Door corona kwam er eerder een einde aan mijn laatste seizoen als actieve speler. Nu vind ik het leuk om verschillende sporten te proberen. Van tennis tot bootcamp maar ook hardlopen vind ik leuk. 

Waarom ik graag in de Trynwâlden woon:
Ik woon letterlijk tussen kerk en café. Alle voorzieningen zijn op fietsafstand en toch hebben we vrij uitzicht over de landerijen. De omgeving is een werkelijk prachtige combinatie van bos, land en water. De centrale as zorgt er voor dat ik vlot op weg kan naar één van mijn opdrachtgers verspreid door het land.

Als ik niet in Oentsjerk woonde dan: 
Naast Oentsjerk heb ik ook warme gevoelens bij Groningen en Heerenveen. In Groningen woonde ik vier jaar op kamers als student, en in Heerenveen ging ik samenwonen met mijn vriendin Sjieuwke. Maar in een Scandinavisch land voel ik me ook thuis.

Wie moeten we volgen op social media:
Mijn vriendin Sjieuwke op Instagram (@sjieuwkeveen). Zij deelt het verhaal en traject van ons zoontje Tieme van zes maanden die heel slechthorend geboren is. Momenteel zitten we in het traject voor een cochlear implantaat. Het doel is dat hij ons gaat verstaan. 

Je kunt mij volgen op:
Facebook, Instagram (@matthijs.hooghiemstra), Twitter (@mhooghiemstra) en via www.matthijshooghiemstra.nl.

 
bel