Slim jouw huis verkopen via Facebook, met Matthijs
 

Als ontwerper en marketeer begeleid ik o.a. bedrijven op social media zoals Facebook, Instagram en LinkedIn.

Een guilty pleasure van mij is het speuren op marktplaats en Funda.

Toen we begin dit jaar (overigens zonder Funda en makelaar) ons droomhuis in Oentsjerk vonden was ik goed op de hoogte van het huidige aanbod en prijzen in de regio. Na het analyseren van succesvolle makelaars maakte ik zelf foto’s van ons huis na grondig opruimen. Volgens mijn vriendin Sjieuwke was het huis zelfs té leeg. Maar juist dan kunnen potentiële kopers een eigen inrichting voorstellen en heeft de smaak van de verkoper geen invloed.

Op mijn website maakte ik een landingspagina met de belangrijkste kenmerken en de originele bouwtekening die ik bij gemeente had opgevraagd. Via Facebook deelde ik een paar foto’s en de link naar deze pagina. (Natuurlijk weet ik hoe je goede foto’s maakt en mensen op Facebook triggert met de juiste combinatie van woorden en beelden.) Via de bedrijfspagina van mijn ontwerpburo kon ik gericht adverteren. Facebook gebruikers in een straal van 10 km rondom Tytsjerk kregen de advertentie te zien. De foto’s en pagina die ik voor de verkoop maakte vind je hier

Binnen 3 dagen kwamen de uiteindelijke kopers al voor de eerste bezichtiging. En binnen 3 weken was de koop beklonken.

 

Mis geen verhaal en ontvang ze, net als 166 fans, direct in jouw e-mailbox

 

Cases

bel