Oud Trynwâlden - met Matthijs
 

Ik ben Matthijs Hooghiemstra, werkzaam als ontwerper en marketeer. Met mijn ontwerpburo laten we bedrijven beter presteren en presenteren. Zowel op internet als daar buiten. Vaak bedenken we op eigen initiatief nieuwe acties en ideeën voor bedrijven. Ook doen we af en toe eigen projecten zoals de Facebookpagina Oud Trynwâlden. (Trynwâlden is de verzamelnaam voor de dorpen Aldtsjerk, Gytsjerk, Mûnein, Oentsjerk, Readtsjerk, Ryptsjerk, Tytsjerk en Wyns)

bereik_facebook_oud_trynwalden facebook_oud_trynwalden

Met toestemming van Stichting Cultureel Erfgoed Trynwâlden start ik eind 2015 de Facebookpagina Oud Trynwâlden. Vanaf dag 1 begon het te ‘leven’. Oude herinneringen werden opgehaald en steeds meer mensen volgden de pagina.

En mijn ideeën bleven ook doorgaan… Ik bedacht een Oud Trynwâlden kalender en besloot deze kalender helemaal in eigen beheer uit te geven. Toen de kalenders klaar waren vond ik de winkel Novy Joustra in Aldtsjerk de uitgelezen plek om ze te verkopen. De eigenaar was gelukkig direct enthousiast. Dé winkel van de Trynwâlden kreeg het alleenrecht op verkoop van deze kalender.

oud_trynwalden_kalender

Voor sommige volgers was het gissen wie achter deze Facebookpagina zat. Dat was voor mij niet belangrijk. Het ging mij erom dat een ieder kan genieten van deze nostalgie. En wat je in een kleine ‘mienskip’ kunt bereiken. Rond Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw zijn er in een paar weken 100 kalenders verkocht!

Inmiddels beheert Stichting Cultureel Erfgoed Trywâlden de Facebookpagina, zijn de kalenders nog steeds bij Novy Joustra te koop en ben ik alweer bezig nieuwe ideeën te bedenken.

P.S. Bekijk de foto’s in het archief van Stichting Cultureel Erfgoed Trynwâlden

 

Ja, het volgende verhaal ontvang ik graag, net als 132 fans, direct in mijn mailbox

 
 
 
bel